Panellets sense sucre
Estrenem la secció del blog amb una recepta casolana!
Recepta pensada per uns 50-60 panellets de mida petita.
Ingredients per a la base:
- 1kg de boniatos
- 500g de farina d'ametlles
- 12 dàtils (millor amb os i desossar nosaltres)
Ingredients per a l'arrebossat:
- Pinyons
- Ametlla molt picada
- Coco ratllat
- Cacau pur 100% en pols
- 1 ou (opcional)
- Ratlladura de 3-4 llimones (opcional)
- Una mica de canyella en pols (opcional)
Passos:
1) Rentar la pell dels moniatos i posar-los a bullir (aprox. 20 minuts), i comprovar que estan tous, retirar del foc i deixar refredar completament.
2) Triturar els dàtils, la ratlladura de llimona i la canyella fins a obtenir una pasta.
3) Extreure la polpa dels moniatos i posar en un recipient gran. Xafar amb una forquilla fins a obtenir una pasta.
4) Amb les mans, ajuntar bé les dues pastes obtingudes.
5) Partir la massa en 4 porcions diferents.
6) Obrir un ou amb cura, i separar el rovell de la clara.
7) Escollir 1 de les 4 porcions de massa, fer boletes petites i arrebossar en la clara i després en els pinyons. Després, es pot pintar cada boleta amb el rovell d'ou.
8) Agafar 2 porcions més, repetint el procés anterior, però canviant l'arrebossat de pinyons pel d'ametlla picada en una porció i el de coco ratllat en l'altra.
9) L'última porció de massa serà diferent: la barrejarem amb el cacau en pols i després farem boletes petites.
10) Posar tots els panellets en una safata i els enfornarem a 200º
11) A gaudir!