logo
  • 606 993 207 - 615 336 744
  • 7:00h - 18h
  • Carrer de Mata, 4, 08004 Barcelona
post image

Panellets sense sucre

Estrenem la secció del blog amb una recepta casolana!

Recepta pensada per uns 50-60 panellets de mida petita.

Ingredients per a la base:

- 1kg de boniatos

- 500g de farina d'ametlles

- 12 dàtils (millor amb os i desossar nosaltres)

 

Ingredients per a l'arrebossat:

- Pinyons

- Ametlla molt picada

- Coco ratllat

- Cacau pur 100% en pols

- 1 ou (opcional)

- Ratlladura de 3-4 llimones (opcional)

- Una mica de canyella en pols (opcional)

 

Passos:

1) Rentar la pell dels moniatos i posar-los a bullir (aprox. 20 minuts), i comprovar que estan tous, retirar del foc i deixar refredar completament.

2) Triturar els dàtils, la ratlladura de llimona i la canyella fins a obtenir una pasta.

3) Extreure la polpa dels moniatos i posar en un recipient gran. Xafar amb una forquilla fins a obtenir una pasta.

4) Amb les mans, ajuntar bé les dues pastes obtingudes.

5) Partir la massa en 4 porcions diferents.

6) Obrir un ou amb cura, i separar el rovell de la clara.

7) Escollir 1 de les 4 porcions de massa, fer boletes petites i arrebossar en la clara i després en els pinyons. Després, es pot pintar cada boleta amb el rovell d'ou.

8) Agafar 2 porcions més, repetint el procés anterior, però canviant l'arrebossat de pinyons pel d'ametlla picada en una porció i el de coco ratllat en l'altra.

9) L'última porció de massa serà diferent: la barrejarem amb el cacau en pols i després farem boletes petites.

10) Posar tots els panellets en una safata i els enfornarem a 200º

11) A gaudir!

Tens alguna pregunta?