logo
  • 606 993 207 - 615 336 744
  • 7:00h - 18h
  • Carrer de Mata, 4, 08004 Barcelona
post image

Activitats per fer a casa durant els 0 i 3 anys.

Activitats educatives.

L'etapa dels 0 i 3 anys de vida és molt important perquè el nadó aprèn a conèixer el món a través dels seus sentits. Per això, en la infància moltes vegades s'aprèn jugant i sobre aquesta capacitat d'aprenentatge comencen a construir esquemes cognitius per fer una representació del món que els envolta.

 

Aquest és un període clau per als més petits per poder estimular progressivament aquells aspectes pertinents que són clau per al seu desenvolupament. A més, l'exploració del món que els envolta no només depèn dels seus sentits, sinó que també depèn de la seva mobilitat.

 

Per poder acompanyar als més petits durant el desenvolupament de les seves habilitats, així com per comprendre el món físic que els envolta, hi ha una sèrie de materials i recursos que podeu fer i utilitzar a casa per cultivar aquest aprenentatge, a condició que es limiti al moment de desenvolupament vital en què es troba el nadó.

 

  1. Explorar amb objectes.

En aquesta etapa del desenvolupament, la capacitat d'atenció sostinguda encara no està desenvolupada. Per això, jugar amb objectes de diferents mides, textures i colors ajuda el nadó a ser capaç de mantenir la mirada i reaccionar davant els estímuls que més els agraden.

A més, agafar aquests objectes també comporta aspectes molt positius pel que fa al desenvolupament de la seva coordinació motriu.

 

  1. Construcció i reconstrucció.

La construcció i reconstrucció d'objectes amb els quals puguin formar torres no només resulta plaent per al nadó, sinó que també ajuda molt en el desenvolupament de la seva coordinació ull-mà i en la planificació espacial. A més, a mesura que vagi creixent, aquest tipus d'activitats es perfeccionaran una mica més.

 

  1. Buscar objectes amagats.

Aquesta activitat és molt important per poder desenvolupar la permanència de l'objecte. Durant aquesta franja d'edat, ells aprenen progressivament que els objectes no desapareixen quan no els veuen i tot i això, segueixen estant en el temps i en l'espai encara que ells no els puguin veure.

Per tant, amagar objectes darrere les cortines, coixins o llençols, o amagar-nos nosaltres més endavant perquè ens trobin, ajuda a desenvolupar aquesta habilitat.

 

  1. Jugar amb els sentits.

Per moderar el treball de la discriminació i la integració sensorial, proposem un joc on se li pugui tapar els ulls al nadó perquè pugui identificar els objectes que se li presenten:

  • Tacte: objectes de diferents textures i endevinar quins objectes són.

  • Olfacte: posar en caixes algun tipus d'aliment o algun aroma amb diferents olors.

  • Gust: donar-li aliments amb diferents sabors.

  • Oïda: posar sons com campanes, animals, instruments musicals o veus de familiars.

Tens alguna pregunta?